Michael van Gerwen deinst er niet voor terug om zichzelf de favorietenrol toe te schuiven voorafgaand aan de World Matchplay.

Ook dit jaar domineert Van Gerwen weer het dartscirucit met zes Pro Tour-titels, zes Euro Tour-eindzeges en drie eindoverwinningen op televisietoernooien. ‘Mighty Mike’ staat nu te trappelen om de heerschappij van Phil Taylor in Blackpool over te nemen, nu ‘The Power’ is afgezwaaid.

”Uiteraard heeft Phil hier goed gepresteerd, maar tijden veranderen. Je moet niet te lang bij het verleden stil blijven staan, het gaat om de spelers van nu.”

”Mensen leggen al jarenlang druk op mijn schouders omdat ik de beste speler ben, maar daar kan ik goed mee omgaan.”

Van Gerwen doet dit jaar voor de tiende keer mee aan de World Matchplay. Driemaal haalde hij de eindstrijd. In 2014 verloor de Nederlander in de finale van Taylor, in de twee daaropvolgende jaren pakte de nummer één van de wereld de eindzege.

”De World Matchplay is één van de grootste toernooien van het jaar”, weet de 29-jarige Brabander. ”De locatie is fantastisch en het publiek in de zaal is geweldig. Ze staan altijd achter mij.”

”Ik moet mijn werk doen dit jaar en geen fouten maken. Het format van dit toernooi komt mijn spel ten goede. Om een beker te winnen is mooi, maar dit toernooi telt echt. Het zou speciaal zijn om de World Matchplay voor de derde keer te winnen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek