Michael van Gerwen heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de laatste vier van de World Series of Darts Finals. De 28-jarige Brabander versloeg Rob Cross met 10-4. Van Gerwen gooide een gemiddelde van bijna 109 en gooide ook ruim 43 procent van zijn pijlen op de dubbels raak.

Waar de Engelsman vorige week in de finale van het European Championship nog twee sessies kon blijven, moest hij Van Gerwen ditmaal na één sessie al laten gaan. Van Gerwen brak Cross met een 13-darter voor een 3-2 voorsprong en hield zijn eigen leg met een 72 finish.

De viervoudig Pro Tour-winnaar wist de schade in eerste instantie te beperken en ging dankzij een 70 check-out met een 6-4 achterstand de tweede onderbreking in.

Vervolgens trapte Van Gerwen het gaspedaal stevig in. Met onder meer een 11-darter stootte de regerend wereldkampioen naar 9-4, waarna Cross de bulls-eye miste om in de wedstrijd te blijven. Van Gerwen zette daarvoor 216 weg op 36 met een 180-score, zijn eerste matchdart op dubbel 18 viel mis maar daarna was het wel raak via dubbel 9. In de halve finale speelt ‘MvG’ zondagavond tegen Daryl Gurney of Peter Wright.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek