Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finale op het WK Darts. De 28-jarige Brabander versloeg Raymond van Barneveld met 5-4 na een wisselvallige wedstrijd die uiteindelijk in een thriller eindigde.

Het duurde een aantal sets voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Na drie sets stonden beide kemphanen net boven de 90 gemiddeld te gooien. Van Gerwen kwam met 2-1 aan de leiding, terwijl Van Barneveld eigenlijk op 3-0 had moeten staan.

De 50-jarige Hagenaar miste drie setpijlen in de eerste set en twee setpijlen in set drie. Van Gerwen profiteerde tweemaal met een knappe finish. In set één was dit vanaf 85, in de derde set wierp ‘Mighty Mike’ 74 uit om de set te pakken.

Met een 88 finish en een 13-darter ging ook vierde set naar Van Gerwen, die daardoor op 3-1 kwam. Toen ‘MvG’ in de vijfde set ook op 2-0 wist te komen via een 11-darter en een 12-darter, leek de partij bijna gespeeld. Aan de hand van een 12-darter en een sterke 101 finish vocht Van Barneveld zich echter terug en pakte hij de vijfde set.

Dankzij 12-darters ging vervolgens ook de zesde set naar Van Barneveld, die daarmee 3-3 maakte. Van Gerwen pakte het initiatief echter weer terug met een 13-darter en een 108 check-out, waarmee hij op één set van de overwinning wist te komen.

In set acht kwam Van Gerwen 2-1 voor, maar Van Barneveld wist gelijk te maken met een 76 finish. De regerend wereldkampioen mocht gooien voor de wedstrijd, maar Van Gerwen miste een matchpijl op dubbel 12. ‘Barney’ sloeg vervolgens keihard toe met een 84 check-out en dwong een beslissende set af.

Van Barneveld miste een volle beurt op dubbel 16 in de derde leg, waarna Van Gerwen terugsloeg met een 96 finish voor de break. De nummer één van de wereld maakte vervolgens geen fout in zijn eigen leg en haalde met een 15-darter de zege binnen.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek