Michael van Gerwen werkt vol zelfvertrouwen toe naar de ontmoeting met Raymond van Barneveld op het WK Darts. De nummer één van de wereld stelt dat hij normaal gesproken van ‘Barney’ zou moeten winnen.

Het is voor het derde jaar op rij dat de twee beste darters van Nederland tegenover elkaar staan in het Alexandra Palace. In 2016 was Van Barneveld de beste met een 4-3 overwinning op zijn landgenoot. Tijdens het afgelopen WK boekte Van Gerwen een 6-2 zege op Van Barneveld dankzij een gemiddelde van 114.

”Als ik mijn ding doe, win ik van hem. Dat weet ik en dat weet hij. Ik moet het alleen wel laten zien”, zegt Van Gerwen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

”Natuurlijk heeft Ray veel betekend voor het darts en daar heb ik respect voor. Maar iemand moet het stokje overnemen. Ik ben die volgende generatie. Ook al zou hij vrijdag van mij winnen, dan is hij nog geen betere darter dan ik natuurlijk. Dat wordt niet door één wedstrijd bepaald.”

Daarnaast deed Van Gerwen ook een uitspraak over de pijlen van Van Barneveld. Laatstgenoemde wisselde eerder dit jaar van materiaalsponsor. ”Ik vond zijn vorige pijlen beter bij Raymond passen dan die hij nu gebruikt. Maar hij moet het helemaal zelf weten natuurlijk.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek