Op dit moment hebben vijf Nederlandse darters zich virtueel geplaatst voor de World Grand Prix 2019. Onder meer titelverdediger Michael van Gerwen behoort tot dit vijftal.

Van Gerwen is vanwege zijn klassering op de wereldranglijst zeker van deelname aan de World Grand Prix. Ook spelers als Rob Cross, Gary Anderson, Daryl Gurney, Gerwyn Price en James Wade gaan zich via deze ranking plaatsen voor dit toernooi.

Daarnaast wordt de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit uitgenodigd voor de World Grand Prix. Deze ranglijst is gebaseerd op de prestaties van spelers op de Euro Tour en vloertoernooien.

Via deze ranking zijn Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan zeker van plaatsing. Danny Noppert en Vincent van der Voort staan er ook goed voor, maar zijn nog niet mathematisch gekwalificeerd.

Debutanten

Nathan Aspinall, Glen Durrant, Krzysztof Ratajski, Chris Dobey en Jamie Hughes gaan op zeker hun debuut maken in Dublin. Momenteel staat ook Dimitri van den Bergh aan de goede kant van de streep. Indien de Belg zijn positie weet vast te houden, dan gaat ook Van den Bergh zijn eerste opwachting maken op dit toernooi.

Er worden nog twee toernooien gespeeld voordat het deelnemersveld definitief bekend is. De cut-off ligt op 22 september en aankomend weekend worden de laatste twee Players Championship-toernooien voor de race naar Dublin gespeeld.

Van Gerwen wist de World Grand Prix vorig jaar voor de vierde keer op zijn naam te schrijven. In de finale was de Vlijmenaar met 5-2 in sets te sterk voor Peter Wright. Dit jaar staat het dubbel-in dubbel-uit toernooi van 6 tot en met 12 oktober op het programma.

Author: Pieter Verbeek