Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Gerwyn Price geplaatst voor de kwartfinales op de World Series of Darts Finals. Mighty Mike had voor de derde keer op rij een beslissende leg nodig om de Welshman van zich af te houden.

Price had in de achttien voorgaande ontmoetingen met de Vlijmenaar nog niet gewonnen, maar kwam wel steeds dichterbij. Drie van de vier laatste duels werden met één leg verschil verloren, terwijl eenmaal gelijk werd gespeeld. En ook nu was het hard werken voor Van Gerwen.

De Welshe darter kwam op een 3-2 voorsprong bij de pauze, maar moest een rebreak incasseren toen de nummer één van de wereld een 12-darter gooide in de achtste leg.

Een 12-darter bracht Van Gerwen op 5-4, maar Price trok de stand gelijk met een knappe 129 finish. De Nederlander mocht de beslissende leg echter beginnen en benutte dit voordeel met een 15-darter voor de winst.

Krzysztof Ratajski zorgde opnieuw voor een verrassing in Amsterdam, nadat hij vrijdag ook al Nathan Aspinall uitschakelde. De Pool won met 6-4 van Daryl Gurney.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema World Series of Darts Finals 2019

Zaterdag 2 november
Tweede ronde

James Wade (98.54) 5-6 (93.81) Jonny Clayton
Damon Heta (90.76) 3-6 (89.64) Mensur Suljovic
Daryl Gurney (97.92) 4-6 (92.81) Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen (101.11) 6-5 (97.76) Gerwyn Price
Peter Wright v Ian White
Gary Anderson v Danny Noppert
Raymond van Barneveld v Jermaine Wattimena
Rob Cross v Dave Chisnall

Tags:

Author: Pieter Verbeek