Michael van Gerwen had donderdagavond zijn handen vol aan Darin Young in de eerste ronde van de US Darts Masters in Las Vegas.

De drievoudig wereldkampioen miste dubbels voor een 4-0 en 5-2 voorsprong en zag Young uiteindelijk terugkomen tot 4-4. Van Gerwen bleef echter bij de les en voorkwam met een 13-darter een beslissende elfde leg.

”Ik heb degelijk gespeeld, vooral aan het begin van de wedstrijd. Daarna miste ik wat dubbels in de vierde leg en speelde ik een beetje wisselvallig”, analyseerde Van Gerwen na afloop.

De Brabander won de US Darts Masters in 2017, maar moest vorig jaar de titel aan Gary Anderson laten. ”Ik wil de titel graag weer terug, maar dan moet ik vrijdag goed spelen. Het gevoel is prima en ik wil graag dit toernooi winnen.”

Vrijdag speelt Van Gerwen in de kwartfinale tegen Michael Smith. De nummer één van de wereld kent de kwaliteiten van ‘Bullyboy’, maar weet ook wat diens zwakke punt is.

”Michael Smith speelt niet slecht, maar in mentaal opzicht is hij niet sterk. Dat weet Michael zelf ook. Dat is zijn enige zwakte, alleen talent hebben is niet goed genoeg”, zo besloot de Vlijmenaar.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek