Michael van Gerwen is door de bookmakers gebombardeerd tot de grote favoriet voor de eindzege op de Unibet Masters. De Nederlander jaagt in Milton Keynes op zijn vierde titel op rij.

De 28-jarige Brabander liep begin januari de wereldtitel mis, maar is natuurlijk nog wel als eerste geplaatst. Titelsponsor Unibet heeft Van Gerwen een quote van 8/11 gegeven, wat betekent dat je 1,73 euro terugkrijgt voor elke ingezette euro wanneer ‘Mighty Mike’ het toernooi wint.

Met het voorspellen van een overwinning van ‘MvG’ op Kim Huybrechts in de eerste ronde valt weinig te verdienen. Zijn notering in die partij is 1/20, oftewel 1,05 euro per ingezette euro. Wil je een gokje wagen op de Belg, dan kan je elf keer je inzet terug winnen.

Rob Cross en Gary Anderson zijn volgens het wedkantoor de grootste concurrenten van de nummer één van de wereld. Cross heeft een quote van 4/1, tegenover 13/2 voor Anderson.

Uiteraard is het ook mogelijk om Raymond van Barneveld of Benito van de Pas te tippen voor de eindzege. Van Barneveld heeft een waarde van 33/1, terwijl je bij Van de Pas je inzet in veelvoud terug kunt krijgen. ‘Big Ben’ staat ingeschaald op een notering van 200/1.

Unibet Masters 2018
Noteringen van de deelnemende spelers
8/11 Michael van Gerwen
4/1 Rob Cross
13/2 Gary Anderson
8/1 Peter Wright
28/1 Daryl Gurney
33/1 Raymond van Barneveld
40/1 Michael Smith, Mensur Suljovic
66/1 Dave Chisnall
100/1 Gerwyn Price, James Wade, Simon Whitlock
150/1 Kim Huybrechts, Alan Norris, Ian White
200/1 Benito van de Pas

De overige 112 Tour Card-houders bij de PDC mogen volgende week voor het eerst aan de bak. Dan staan de eerste drie UK Open Qualifiers op het programma.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek