Onder voorbehoud dat de kwalificatiecriteria voor BDO-spelers voor de Grand Slam of Darts niet zijn veranderd, is de afvaardiging namens de British Darts Organisation bekend.

Glen Durrant voert de lijst met BDO-namen aan. ‘Duzza’ wordt als regerend tweevoudig Lakeside-kampioen uitgenodigd voor de Grand Slam of Darts. Ook Adam Smith-Neale krijgt een invitatie. De Engelsman won afgelopen weekend verrassend de Winmau World Masters.

Dat ging ten koste van de plek van Richard Veenstra, de nummer acht op de BDO-ranking. Volgens de kwalificatiecriteria van vorig jaar, wordt de top-6 en de twee winnaars van de majors uitgenodigd voor deelname aan Grand Slam of Darts. Wanneer de televisiewinnaars al in de top-6 staan, zoals Durrant, wordt de nummer zeven en eventueel ook de nummer acht een invitatie gestuurd.

Wesley Harms kan wel rekenen op deelname aan het toernooi in Wolverhampton. De Noord-Hollander is momenteel de nummer vier op de BDO-ranking. Mark McGeeney, Jim Williams, Scott Mitchell, Michael Unterbuchner en Gary Robson maken de lijst compleet.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek