Tienertalent Leighton Bennett zou het een eer vinden als hij een uitnodiging zou krijgen voor de Grand Slam of Darts.

PDC-voorzitter Barry Hearn heeft de BDO opgeroepen om de 13-jarige Bennett te selecteren als één van de acht BDO-spelers voor de Grand Slam of Darts. Eerder deze week werd bekend dat de British Darts Organisation overweegt om de BDO-jeugdwereldkampioen samen met dameswereldkampioene Mikuru Suzuki naar Wolverhampton te sturen.

Bennett voelt zich gevleid door de geruchten, zo vertelt hij aan Live Darts. ”Ik vind het een enorme eer dat Barry Hearn aan mij denkt voor dat toernooi. Ik respecteer elke beslissing van de BDO, het is niet aan mij.”

”Wel kan ik mij voorstellen dat veel mensen mij te jong vinden voor deelname. Zelf vind ik dat geen probleem. Ik heb ervaring met het spelen van wedstrijden tegen topspelers voor een groot publiek. Onlangs heb ik al tegen James Wade, Peter Wright en Phil Taylor gespeeld. Van Phil heb ik gewonnen in Frankfurt. Het zou mooi zijn om als 13-jarige darter de kans te krijgen op de Grand Slam of Darts.”

”Ik denk ook dat ik met de druk om zou kunnen gaan. De druk ligt vooral bij mijn tegenstanders. Zij willen niet voor het oog van de camera’s verliezen van een 13-jarige speler. Wat er ook gaat gebeuren, het is mooi dat ik één van de opties ben. Het is aardig van Barry Hearn dat hij aan mij denkt en ik ga zien waar de BDO mee komt.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek