THROWBACK VIDEO: Bekijk de legendarische WK-finale tussen Van Barneveld en Taylor uit 2007

Vanaf 15 december begint de 29ste editie van het WK Darts bij de PDC. In aanloop naar de start van dit toernooi blikt Dartsnieuws terug op mooie en opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van het wereldkampioenschap.

Deze keer aandacht voor de fantastische WK-finale van 2007 tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld. ‘The Power’ pakte een 3-0 voorsprong in sets, maar ‘Barney’ kwam langzaam maar zeker terug in de wedstrijd.

Het werd uiteindelijk 6-6 sets en vervolgens 5-5 in legs. Een beslissende leg moest uitsluitsel geven wie er met de wereldtitel vandoor ging. Van Barneveld verwierf het startrecht in de laatste leg, maar het was Taylor die het best opende met een 180-score.

De Hagenaar counterde echter terug met een maximale score en liet daarna tops over na twaalf pijlen. Taylor kon 140 niet uit gooien, waarna Van Barneveld via tops zijn vijfde wereldtitel pakte.

Bekijk de hoogtepunten van deze legendarische wedstrijd in de onderstaande video.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties