Deze spelers raken na dit seizoen hun PDC Tour Card kwijt

Na het komende wereldkampioenschap raken de spelers die niet binnen twee jaar de top-64 van de wereldranglijst hebben bereikt, of juist na twee jaar uit de top-64 zijn gevallen, hun PDC Tour Card kwijt.

Tot de groep met spelers die naar Q-School moeten om hun PDC Tour Card terug te veroveren, behoren onder meer Darren Webster, Jelle Klaasen, Andy Hamilton, Justin Pipe en Cristo Reyes.

Klaasen had sinds 2011 een PDC Tour Card, maar doordat hij voor het tweede opeenvolgende jaar het WK Darts heeft gemist, is The Cobra zijn plek in de top-64 kwijt. Ook Pipe had sinds 2011 zijn PDC Tour Card. Door blessures kwam hij de laatste weken al niet meer in actie op de PDC Tour.

Webster speelde negen jaar op de Pro Tour, terwijl Hamilton opnieuw naar Q-School moet om zijn Tour Card weer te halen. De voormalig WK-finalist had eerst van 2011 tot en met 2017 zijn PDC Tour Card en wist pas in 2020 zijn Tour Card terug te winnen. Zijn terugkeer heeft voorlopig echter maar twee jaar geduurd.

Reyes verscheen de afgelopen twee jaren niet op de PDC-toernooien vanwege de coronapandemie. Hierdoor is ook de Spanjaard zijn hoge positie op de PDC Order of Merit kwijtgeraakt.

Karel Sedlacek, Ryan Murray, Matthew Edgar, Wayne Jones, Derk Telnekes, Alan Tabern, Peter Jacques, Ciaran Teehan, Kai Fan Leung, Josh Payne, Krzysztof Kciuk, Steve Brown, Jesus Noguera, Martin Atkins, Aaron Beeney, Gary Blades, Mark McGeeney, Steffen Siepmann, Harald Leitinger, Darren Penhall en Wesley Harms zijn hun PDC Tour Card ook verloren.

Vermoedelijk raken ook Mickey Mansell en Nick Kenny hun PDC Tour Card kwijt. Mansell staat momenteel op de 64ste plek, maar de kans is groot dat hij door één of meerdere spelers gepasseerd gaat worden na het wereldkampioenschap. Kenny heeft zich wel geplaatst voor het WK Darts, maar moet daar zeker één en wellicht twee wedstrijden winnen om de top-64 in te duiken.

Kleine kans voor De Decker

Mike de Decker is er in twee jaar ook niet in geslaagd om de top-64 te halen. Echter heeft de Belg nog een kleine kans om zijn PDC Tour Card te behouden.

De Decker is namelijk de eerste reserve voor het WK Darts. Mocht er een uitvaller zijn, dan moet The Real Deal één wedstrijd winnen in Alexandra Palace om een plek in de top-64 van de PDC Order of Merit te bemachtigen.

Deze spelers raken hun PDC Tour Card kwijt

Karel Sedlacek

Ryan Murray

Mike de Decker (eerste reserve op WK)

Matthew Edgar

Jelle Klaasen

Wayne Jones

Andy Hamilton

Derk Telnekes

Justin Pipe

Alan Tabern

Darren Webster

Peter Jacques

Ciaran Teehan

Kai Fan Leung

Josh Payne

Krzysztof Kciuk

Steve Brown

Jesus Noguera

Martin Atkins

Aaron Beeney

Gary Blades

Mark McGeeney

Steffen Siepmann

Harald Leitinger

Darren Penhall

Wesley Harms

Cristo Reyes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties