Het is nog maar ruim drie maanden tot aan de start van het WK Darts 2018. Tot het zo ver is, worden er nog vier vloertoernooien, drie Euro Tour-toernooien en vier televisietoernooien gespeeld die meetellen voor de ranking die bepaald welke spelers naar het PDC World Darts Championship mogen.

Naast de 48 WK-plaatsen die via de PDC Order of Merit (Top-32) en Pro Tour Order of Merit (Top-16) worden vergeven, worden via diverse kwalificatietoernooien nog 24 spelers aan het deelnemersveld toegevoegd. Gordon Mathers, Cody Harris en Willard Bruguier wisten de afgelopen maanden de eerste drie kwalificatieplekken voor het WK te winnen.

In vergelijking tot de afgelopen jaren is de European Order of Merit verdwenen. Deze ranglijst was een reddingsboei voor de vier beste Europese spelers die zich niet via de reguliere wereldranking of the Pro Tour Order of Merit wisten te plaatsen voor het PDC World Darts Championship. Naar verwachting liggen er meer startbewijzen voor het WK klaar bij het WK-kwalificatietoernooi waaraan de Nederlandse spelers meedoen.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Vincent van der Voort hebben op dit moment een geplaatste status. Christian Kist, Jan Dekker en Jermaine Wattimena zouden met de huidige stand ook in actie mogen komen in het Alexandra Palace. België zou met Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts en Dimitri van den Bergh drie spelers mogen afvaardigen.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek