Zondagavond is het deelnemersveld voor de World Matchplay 2017 bekend. Met nog één Players Championship voor de boeg, zijn er nog drie plekken beschikbaar.

Steve West, Steve Beaton en Kyle Anderson wisten zich met hun resultaten op Players Championship 15 veilig te spelen voor het toernooi in Blackpool. Daarmee zijn dertien van de zestien Pro Tour-plaatsen inmiddels vergeven. De resterende plekken zijn momenteel in handen van John Henderson, Christian Kist en Justin Pipe, maar enkel de Schot kan zich al redelijk veilig wanen.

Kist en Pipe verdedigen een voorsprong van respectievelijk 1250 en 750 pond op naaste belager Jonny Clayton. De Welshman bereikte zaterdag de kwartfinale van Players Championship 15 en wist hiermee zijn achterstand op plek zestien met vijfhonderd pond te verkleinen.

Tien spelers maken momenteel nog kans op de laatste drie plaatsen. Mark Webster krijgt de lastigste opgave, ‘Webby’ moet Players Championship 16 winnen om zich te plaatsen voor de World Matchplay. Dimitri van den Bergh, Vincent van der Voort en Robbie Green moeten op z’n minst de finale halen. Ronny Huybrechts heeft sowieso een halve finale nodig, terwijl Clayton en Chris Dobey minimaal de derde ronde moeten bereiken.

Naast de strijd om de drie laatste kwalificatieplekken, wordt er ook nog gestreden om de laatste plaats in de top-16. De zestien beste spelers op de reguliere wereldranglijst kunnen elkaar niet treffen in de eerste ronde en krijgen dus op papier een makkelijkere loting. De zestiende plek is momenteel in handen van Simon Whitlock, maar Daryl Gurney kan deze met een finaleplek op Players Championship 16 nog overnemen.

De World Matchplay begint op zaterdag 22 juli en duurt tot en met zondag 30 juli. Michael van Gerwen is de titelverdediger. ‘Mighty Mike’ wist de laatste twee edities op zijn naam te schrijven.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek