In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Kim Huybrechts vs Geert Nentjes


Tijdstip: Vrijdag 13 december om 21:00 uur

Onderlinge balans: Huybrechts 1-0 Nentjes

Vorige ontmoeting: Huybrechts 6-5 Nentjes, Players Championship 2 in februari 2019

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Huybrechts 8, Nentjes 1

Beste resultaat Kwartfinale, 2012 (Huybrechts); Laatste 96, 2019 (Nentjes)

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Vooruitblik

Ondanks dat Kim Huybrechts inmiddels uit de top-40 van de wereldranglijst is gevallen, plaatste The Hurricane zich vrij eenvoudig via de Pro Tour voor zijn negende WK.

De Belgische darter heeft een haat-liefde-verhouding met het wereldkampioenschap. Hij debuteerde tijdens de editie van 2012 en haalde meteen de kwartfinales. Echter is acht jaar later dit nog steeds zijn beste resultaat in Alexandra Palace. Driemaal werd de Antwerpenaar in zijn eerste partij uitgeschakeld.

Vorig jaar speelde Huybrechts zijn beste WK-partij ooit in de eerste ronde tegen Daniel Larsson, om vervolgens kansloos met 4-0 te verliezen van Dave Chisnall. Die inconsistentie is een beetje typerend voor de fase waarin de tweevoudig major-finalist nu zit. Met zijn staat van dienst en karrenvracht aan ervaring geldt de Belg uiteraard wel als grote favoriet in de Derby der Lage Landen.

Voor Nentjes wordt het pas zijn tweede opwachting op het grote WK. Net als vorig jaar plaatste de darter uit Urk zich via de Development Tour voor het wereldkampioenschap.

De Nederlander kwam toen tegenover Nathan Aspinall te staan en verloor met 3-0 in sets. Hij kreeg echter wel drie kansen om de derde set te pakken. Inmiddels heeft Nentjes meer ervaring op kunnen doen bij de PDC en kan van hem verwacht worden dat hij beter voor de dag komt dan vorig seizoen. Of dat voldoende zal zijn voor de winst, hangt wellicht van de vorm van Huybrechts af.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek