In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Raymond van Barneveld vs Darin Young


Tijdstip: Zaterdag 14 december om 22:10 uur

Onderlinge balans: Raymond van Barneveld 2-0 Darin Young

Vorige ontmoeting: Raymond van Barneveld 10-4 Darin Young, Grand Slam of Darts 2008

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Van Barneveld 13, Young 9

Beste resultaat Wereldkampioen 2007 (Van Barneveld); Laatste 32, 2010 (Young)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

Raymond van Barneveld begint zijn laatste WK tegen een andere veteraan; Darin Young. Het moet voor Barney de opmaat worden richting een Nederlandse clash met Jeffrey de Zwaan in de tweede ronde.

De vorm van de 52-jarige Hagenaar is hoopgevend. Van Barneveld boekte tijdens de World Series of Darts Finals en de Players Championship Finals een aantal mooie zeges. De tank was echter leeg in respectievelijk de halve finale en de kwartfinale van deze toernooien. Het voordeel voor Barney op dit toernooi is dat hij nu maar één wedstrijd per dag hoeft af te werken.

Bovendien speelt de vijfvoudig wereldkampioen bijna altijd goed op een WK. Bij vier van zijn laatste vijf WK’s haalde hij de kwartfinale, waarvan drie keer zelfs de halve eindstrijd.

Waar de Nederlandse dartspionier vorig jaar zijn eerste partij verloor, zal dit nu geen probleem moeten zijn. Zoals hij zelf al omschreef; Young is geen hoogvlieger, al valt de Amerikaan zeker niet te onderschatten. Big Daddy plaatste zich via de CDC-ranking voor het WK Darts, zijn tiende deelname in totaal en zijn eerste sinds de editie van 2016. Wanneer Van Barneveld geen goede dag heeft, is Young ervaren genoeg om het de afscheidnemende Hagenaar meer dan moeilijk te maken.

Photosport/PDC

Foto: Photosport/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek