In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Vincent van der Voort vs Keane Barry


Tijdstip: Maandag 16 december om 22:10 uur

Onderlinge balans: Vincent van der Voort 0-0 Keane Barry

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Van der Voort 12, Barry 0

Beste resultaat: Kwartfinale, 2011 en 2015 (Van der Voort); Debuut, 2020 (Barry)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

Één ding staat vast: dit belooft een snel potje te worden. De loting voor het WK Darts heeft twee van de snelste deelnemers aan elkaar gekoppeld. Vincent van der Voort droeg zelfs een tijdje de titel Fastest player in the world maar is op dit punt voorbijgestreefd door Ricky Evans.

Zijn tegenstander Keane Barry kende in 2019 zijn eerste grote doorbraak. De Ier kwalificeerde zich voor het WK Darts door de Tom Kirby Irish Matchplay te winnen, dit geldt als het (Noord-)Ierse kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap.

Even daarvoor had The Dynamite al de finale van het JDC-WK gehaald. Deze wedstrijd wordt tijdens het WK in Alexandra Palace gespeeld. In de finale treft hij Adam Gawlas. Bovendien zegevierde Barry in oktober ook tijdens het jeugdtoernooi op de World Masters.

Maar spelen op het grootste podium ter wereld, dat is toch andere koek. Hetzelfde podium heeft geen geheimen meer voor Van der Voort, die voor de dertiende keer gaat deelnemen aan het WK bij de PDC.

Hoewel resultaten nog een beetje uitblijven is Fast Vinnie dit jaar qua vorm aan een wederopstanding bezig. Zo maakte de Noord-Hollander een prima indruk op de World Matchplay en European Championship, maar stuitte hij op respectievelijk Peter Wright (eerste ronde) en Gerwyn Price (kwartfinale).

Qua ervaring heeft Van der Voort duidelijk een streepje voor op zijn Ierse tegenstander. Maar Barry is met zijn talent zeker in staat om het The Dutch Destroyer moeilijk te maken.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek