Colin Lloyd, winnaar op de World Matchplay in 2005, heeft er vertrouwen in dat Adrian Lewis voor een sensationele stunt kan zorgen in Blackpool.

De voormalig WK-halvefinalist verwacht dat Lewis zijn topvorm kan benaderen, wat nodig gaat zijn om voor de eindzege te strijden op de World Matchplay.

Lewis laat de afgelopen maanden steeds betere resultaten zien op het Pro Tour-circuit. Na een teleurstellend WK, met een uitschakeling in de eerste ronde, was de Engelsman gezakt naar de 21ste plek op de wereldranglijst. Inmiddels is ‘Jackpot’ terug in de mondiale top-16. Volgens Lloyd zou het geen gek idee zijn om geld in te zetten op een eindzege van de tweevoudig wereldkampioen.

”Ik zou geld inzetten op Adrian Lewis”, erkent ‘Jaws’ in gesprek met Live Darts. ”Adrian gooit de laatste tijd goed en begint weer in zichzelf te geloven. Hij is een gevaarlijke speler, maar ik denk dat iedereen Michael van Gerwen opschrijft voor de titel. We gaan zien wat er gaat gebeuren.”

‘Jackpot’ is als zestiende geplaatst op de World Matchplay, waardoor een tweede ronde ontmoeting met Van Gerwen tot de mogelijkheden ligt. Lloyd denkt dat dit een kraker gaat worden, als zij hun eerste wedstrijd doorkomen.

”Michael gaat daar zeker niet te lichtt over denken. Hij weet dat Adrian een fantastische speler is, dus hopelijk zijn ze er beiden klaar voor. Het kan de beste wedstrijd van het toernooi gaan worden. Maar, ze moeten eerst hun openingswedstrijd winnen.”

Red Dragon Darts

Foto: Red Dragon Darts

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek