Wayne Warren is enorm teleurgesteld met het prijzengeld dat hij kreeg voor het winnen van het BDO-WK in januari.

In de afgelopen jaren streek de BDO-wereldkampioen telkens 100.000 pond op. Na veel onduidelijk bleek dat de winnaar van dit seizoen slechts 23.000 pond naar huis mocht nemen.

In gesprek met dartsfabrikant Red Dragon uit Warren zijn frustraties over de laag uitgevallen beloning. ”We zagen van veraf aankomen dat er iets niet goed zat. Uiteraard kleeft er prestige vast aan het winnen van de beker, maar vervolgens denk je natuurlijk ook aan het geld.”

”Ik wist gewoon niet hoeveel ik zou krijgen. Telkens hoorde ik verschillende bedragen, maar toen ik het daadwerkelijke bedrag hoorde was ik enorm teleurgesteld. Ik heb de beker nu en dat is het. Ik moet door”

Q-School

Warren had zich ingeschreven voor de PDC Q-School, maar besloot op het laatste moment om toch niet te gaan. Gebrek aan duidelijkheid over prijzengeld van het BDO-WK speelde daarin een rol.

”Ik was mentaal en fysiek helemaal kapot bij thuiskomst na het BDO-WK. Vervolgens belde ik mijn manager om te vertellen dat ik niet zou gaan. Hij wilde dat ik er nog even over na ging denken en dat deed ik.”

”Toen kreeg ik een e-mail over het prijzengeld. Om eerlijk te zeggen leek het mij volkomen zinloos om in die toestand naar Q-School te gaan. Ik nam mij voor om zoveel mogelijk geld uit mijn BDO-wereldtitel te halen, dus dit jaar wordt enorm druk. Of ik volgend jaar naar de PDC ga? Misschien”, zo zei de Welshman cryptisch.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Author: Pieter Verbeek