Wayne Warren heeft vooralsnog weinig profijt gehad van zijn BDO-wereldtitel. De Welshman won in januari het wereldkampioenschap bij de BDO.

De 57-jarige darter verdiende 23.000 pond met deze titel, liefst 77.000 pond minder dan wat in de afgelopen jaren op de winnaarscheque stond. Door financiële problemen werd het prijzengeld voor het BDO WK drastisch verlaagd. Om gemiste inkomsten in te halen was Warren van plan dit jaar het lucratieve demonstratiecircuit op te gaan, maar daar is door de coronacrisis voorlopig een streep doorgegaan.

Kortom, The Yank heeft nog weinig vruchten kunnen plukken van zijn status als wereldkampioen. ”Het is ieders droom om wereldkampioen te worden. Voor mij is het voorlopig een nachtmerrie”, stelt hij daarom ook vast in gesprek met Red Dragon Darts.

”Alles is voorlopig geannuleerd en we weten niet wanneer we weer kunnen beginnen. Er is dus geen enkele zekerheid en we proberen er nu het beste van te maken.”

Door het gebrek aan inkomsten komt de klap van het mislopen van 77.000 pond aan prijzengeld nog harder aan. ”Ik kon het eerst niet geloven. Er is een hoop gesneden in de prijzenpot en daarvan zijn Jim (Williams) en ik de grootste slachtoffers van geworden. Het had mijn leven voorgoed kunnen veranderen.”

Weinig vertrouwen meer in BDO

Des Jacklin trad twee maanden na het wereldkampioenschap af, maar keerde plots terug toen het overgebleven bestuur hem vroeg om zijn oude functie weer te bekleden. Warren heeft daar geen goed woord voor over.

”Het is een grap. Hij trad weer af en werd vervolgens opnieuw aangesteld. Het is een groot probleem, de BDO is klaar. Het bestaat gewoon niet meer. Ik denk dat zij enkel nog het regionale bestuur op zich kunnen nemen. Het interesseert me ook niet eens meer. De BDO heeft nog nul waarde voor mij.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek