17-jarige Roes mag nu ook naar Lakeside: 'Normaal gesproken is tops niet mijn favoriete dubbel'

Bradly Roes mag binnenkort op twee wereldkampioenschappen in actie komen. Nadat hij zich eerst wist te plaatsen voor de finale van de Junior Darts Corporation (JDC), plaatste de 17-jarige Nederlander zich dit weekend ook voor de halve finales van het jeugd-WK van de World Darts Federation (WDF).

Roes mag in december aantreden in Alexandra Palace, waar hij de finale van het JDC-WK speelt tegen Leighton Bennett. Afgelopen weekend verzekerde hij zich op het kwalificatietoernooi in het Nederlandse Assen ook van een startbewijs voor het jeugd-WK van de WDF, dat begin januari in de Lakeside Country Club in Frimley Green plaatsvindt. Roes start het toernooi daar in de halve finales.

"In het begin ging het heel stroef, daarna speelde ik gelukkig wat beter. In de finale tegen Tinus van Tiel liet ik bovendien een 4-2 voorsprong nog bijna uit handen glippen. In de beslissende leg was het bijzonder spannend en kon ik uiteindelijk op dubbel 20 uitgooien, en normaal gesproken is dat niet mijn favoriete dubbel", lacht Roes.

Korte voorstelling

Bradly Roes is nog niet echt bekend bij het grote publiek. "Ik ben 17 jaar en kom uit Den Haag", zo stelt hij zich kort even voor. "Ik dart nu zo'n drie en half jaar en speel ook in de eredivisie. Daarnaast heb ik al enkele kleinere toernooien gewonnen."

Lees meer over:
WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties