'Super Mario' Vandenbogaerde vierde Belg op Lakeside 2022: 'Droom die uitkomt om daar te mogen aantreden'

Mario Vandenbogaerde heeft zich geplaatst voor het komende WK van de World Darts Federation (WDF). 'Super Mario' veroverde één van de twee resterende startbewijzen op het kwalificatietoernooi in het Nederlandse Assen.

Vandenbogaerde versloeg bij de laatste vier zijn landgenoot Kenny Neyens en verzekerde zich zo van een startbewijs voor het WDF-WK. "Het was een bijzonder lastig kwalificatietoernooi. Er lag veel druk op mijn schouders en dat ik er dan toch in geslaagd ben om te presteren maakt dat ik bijzonder fier ben op mezelf."

Halve finale op BDO-WK

De 48-jarige Belg bereikte twee jaar geleden de halve finales op het laatste WK van de British Darts Organisation (BDO). "Vroeger werden de halve finalisten automatisch uitgenodigd op het volgende WK, maar nu de WDF de rol van de BDO heeft overgenomen is dit niet meer het geval. Door de pandemie heb ik niet alle toernooien kunnen spelen en daarom moest ik me via dit kwalificatietoernooi zien te plaatsen voor Lakeside. Het is een droom die uitkomt om daar te mogen aantreden."

Vandenbogaerde is naast Brian Raman, Andy Baetens en John Desreumaux de vierde Belg die begin januari volgend jaar mag meedoen aan het WDF-WK in de Lakeside Country Club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties