Andy Baetens stoot door naar halve finales op Lakeside; Aileen de Graaf bereikt laatste vier bij dames

Andy Baetens heeft zich bij de laatste vier geschaard bij het herentoernooi op de Lakeside. In de kwartfinales won 'The Beast' met 4-2 in sets van Jonny Tata uit Nieuw-Zeeland.

De Belg wist de eerste drie sets allemaal met 3-2 in sets te winnen, hoewel de tweede set voor Tata had moeten zijn. De darter uit Nieuw-Zeeland miste in die set echter meerdere setpijlen.

Ook de vierde set ging over de volle vijf legs, maar die was dankzij een 76 finish een prooi voor Tata. Hij bracht de spanning vervolgens verder terug door met een 11-darter de vijfde set met 3-2 te winnen. Baetens zorgde echter voor een 4-2 eindstand door in de zesde set een 14-darter, 160 finish en een 76 check-out te gooien.

Bij de dames wist Aileen de Graaf zich te kwalificeren voor de halve finales. De speelster uit Bunschoten-Spakenburg wist Lorraine Winstanley met 2-0 in sets te verslaan. De eerste set ging met 3-2 naar de Nederlandse, waarna De Graaf de tweede set met 3-0 naar zich toetrok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties