Speelschema vrijdagavond op Lakeside met onder meer Jelle Klaasen, Chris Landman en Beau Greaves

Vrijdagavond worden de laatste kwartfinales gespeeld op Lakeside in Frimley Green. Zowel bij de heren als bij de dames worden er twee wedstrijden afgewerkt.

De avondsessie gaat om 20:00 uur van start met een duel tussen regerend dameswereldkampioene Beau Greaves en Paula Murphy. Later op de avond is er nog een clash tussen viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton en Kirsty Hutchinson.

Bij beide duels bij de heren komt er een Nederlander. Allereerst gaat Chris Landman proberen om zich ten koste van Neil Duff te plaatsen voor de halve finales bij de heren. Later op de avond kruist Jelle Klaasen de degens met Danny Lauby Jr.

Live stream voor Lakeside

Het lukte de organisatie van Lakeside niet om een grote zender te strikken om het toernooi op de buis te brengen. Wel is het toernooi voor Nederlandse en Belgische fans te zien via een gratis live stream.

Via de kanalen van de WDF, Winmau en Tungsten Tales worden de live streams beschikbaar gesteld.

Verdeling prijzengeld op Lakeside

De totale prijzenpot voor de WDF Lakeside World Championship bevat 257.000 pond aan prijzengeld. Dat is een stuk minder dan in 2022, toen er nog 300.000 pond werd uitgekeerd.

De hoofdprijs voor de winnaar van het heren- en damestoernooi is wel gelijk gebleven. De winnaar bij de heren krijgt 50.000 pond aan prijzengeld mee naar huis. De winnares bij de vrouwen ontvangt een cheque van 25.000 pond.

Speelschema Lakeside 2023

Vrijdag 8 december

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Beau Greaves v Paula Murphy

Neil Duff v Chris Landman

Lisa Ashton v Kirsty Hutchinson

Jelle Klaasen v Danny Lauby Jr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties