Voorbeschouwing WK Darts 2024: wat zijn de kansen van de Belgen in Alexandra Palace?

Op 15 december zal het WK Darts aanvangen in het Alexandra Palace. Het deelnemersveld bestaat uit 96 spelers, waaronder vier Belgische deelnemers. Alleen in 2018 waren er zoveel Belgen van de partij op één editie van het WK Darts.

Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts zijn de twee Belgen die een geplaatste status hebben verworven voor het WK Darts. Mike de Decker en Mario Vandenbogaerde kwalificeerden zich via de Pro Tour.

Mario Vandenbogaerde

Mario Vandenbogaerde wist met een degelijk seizoen op de Pro Tour zijn debuut op het WK Darts en de Players Championship Finals af te dwingen. In Minehead wist hij in de eerste ronde landgenoot Mike de Decker te verslaan. Vandenbogaerde heeft een overwinning in het Alexandra Palace nodig om zeker te zijn van het behoud van zijn Tour Card. Wanneer hij zijn eerste wedstrijd verliest is hij afhankelijk van de resultaten van andere spelers. Hij zal het in zijn eerste wedstrijd op moeten nemen tegen Thibault Tricole, de eerste Fransman ooit die zich voor het WK Darts wist te kwalificeren.

Mike de Decker

Mike de Decker bereikte op Players Championship 11 zijn eerste rankingfinale bij de PDC. Daarnaast haalde De Decker ook nog twee halve finales dit Pro Tour-seizoen. Met deze resultaten wist hij zijn debuut af te dwingen voor de World Matchplay en de World Grand Prix, waar hij echter op beide toernooien in de eerste verloor van Joe Cullen. Op de Hungarian Darts Open in september bereikte De Decker zijn eerste kwartfinale op de Euro Tour. De Decker zal in de eerste ronde spelen tegen de Duitser Dragutin Horvat.

Kim Huybrechts (31)

Kim Huybrechts wist op de vorige editie van het WK Darts Peter Wright te verslaan en zo de laatste 16 te bereiken, waar hij met 4-0 verloor van Dimitri van den Bergh. Dit seizoen behaalde hij samen met Van den Bergh de halve finale van de World Cup of Darts. Daarnaast wist Huybrechts op de derde Players Championship van het jaar zijn eerste rankingtitel sinds 2015 binnen te slepen. Recent liet Huybrechts ook goede vorm zien toen hij Gerwyn Price in de tweede ronde van de Players Championship Finals uitschakelde.

Dimitri van den Bergh (15)

In het begin van 2023 haalde Dimitri van den Bergh de halve finales op het WK Darts, de UK Open en de World Cup of Darts. Sindsdien heeft de voormalige World Matchplay-kampioen echter wisselvallige vorm laten zien op zowel de televisietoernooien als op de Pro Tour. Van den Bergh heeft echter wel een relatief goed record op het WK Darts, met de halve finaleplaats op de vorige editie en kwartfinaleplaatsen in 2020 en 2018.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties