Dit is de loting voor het WK Darts 2024: Michael van Gerwen begint toernooi tegen een Ierse of Filipijnse tegenstander

Michael van Gerwen begint het WK Darts met een onderonsje tegen Keane Barry of Reynaldo Rivera, zo heeft de loting voor het WK Darts uitgewezen. De loting werd maandag verricht door oud-wereldkampioenen Phil Taylor en Dennis Priestley.

De 31ste editie van het WK Darts vindt plaats van vrijdag 15 december 2023 tot en met woensdag 3 januari 2024 in het Alexandra Palace in Londen. Het deelnemersveld bestaat in totaal uit 96 spelers. De top-32 van de wereldranglijst stroomt het toernooi vanaf de tweede ronde in. In de eerste ronde spelen de 32 Pro Tour qualifiers tegen de internationale qualifiers voor een plek bij de laatste 64.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!!

Van Gerwen is in Londen één van de twaalf Nederlandse deelnemers. De drievoudig wereldkampioen is één van de vier Nederlanders die het toernooi vanaf de tweede ronde begint. Raymond van Barneveld treft de winnaar uit het onderonsje tussen Radek Szaganski en Marko Kantele, terwijl Dirk van Duijvenbode degens gaat kruisen met Keegan Brown of Boris Krcmar. Danny Noppert begint zijn toernooi tegen Scott Williams of Haruki Muramatsu.

De overige acht Nederlandse spelers moeten in de eerste ronde al aan de bak. Kevin Doets werd gekoppeld aan Stowe Buntz. Bij winst op de Amerikaan wacht een clash met regerend wereldkampioen Michael Smith in de tweede ronde. Niels Zonneveld legt aan tegen Darren Webster, terwijl voor Richard Veenstra een ontmoeting met Ben Robb wacht.

Christian Kist kreeg wellicht de zwaarst mogelijke tegenstander voor de eerste ronde. Hij komt uit tegen de kersverse jeugdwereldkampioen Luke Littler, het 16-jarige megatalent uit Engeland. Ook Jermaine Wattimena staat een lastig duel te wachten. Hij speelt tegen Fallon Sherrock, die als één van de twee vrouwelijke deelneemsters ongetwijfeld weer op de grote steun van het publiek kan rekenen. Berry van Peer maakt tegen Luke Woodhouse zijn debuut op het WK Darts, terwijl Wessel Nijman debuteert tegen oud-wereldkampioen Steve Beaton. Ook Gian van Veen gaat zijn eerste opwachting maken in Alexandra Palace. Hij gaat in zijn eerste wedstrijd tegen Man Lok Leung spelen.

Daarnaast doen er ook nog twee bonus-Nederlanders mee aan het WK Darts. Jules van Dongen is in Nederland geboren maar komt tegenwoordig uit voor de Verenigde Staten. Hij gaat de strijd aan met Darren Penhall bij zijn debuut op het WK Darts. Jeffrey de Graaf, momenteel ook in het bezit van de Zweedse nationaliteit, kruist de degens met Ritchie Edhouse.

De Belgen zijn met vier spelers van de partij op het WK Darts. Dimitri van den Bergh gaat aanleggen tegen Dylan Slevin of Florian Hempel. Kim Huybrechts treft de winnaar uit het onderonsje tussen Richard Veenstra en Ben Robb. Mike de Decker legt aan tegen Dragutin Horvat, terwijl Mario Vandenbogaerde tegenover de Franse darter Thibault Tricole staat.

Topfavoriet Luke Humphries begint zijn jacht op de wereldtitel met een duel tegen Lee Evans of Sandro Eric Sosing. Tweevoudig wereldkampioen Peter Wright speelt tegen Jim Williams of Norman Madhoo, terwijl Gerwyn Price zijn toernooi van start gaat tegen Connor Scutt of Krzysztof Kciuk. Gary Anderson wacht een ontmoeting met Simon Whitlock of Paolo Nebrida.

Loting WK Darts 2024

[1] Michael Smith v Kevin Doets/Stowe Buntz

[32] Madars Razma v Mike de Decker/Dragutin Horvat

[16] Ross Smith v Niels Zonneveld/Darren Webster

[17] Chris Dobey v William O'Connor/Bhav Patel

[8] Rob Cross v Mario Vandenbogaerde/Thibault Tricole

[25] Jose de Sousa v Ritchie Edhouse/Jeffrey de Graaf

[9] Jonny Clayton v Steve Lennon/Owen Bates

[24] Krzysztof Ratajski v Jamie Hughes/David Cameron

-

[4] Peter Wright v Jim Williams/Norman Madhoo

[29] Raymond van Barneveld v Radek Szaganski/Marko Kantele

[13] James Wade v Matt Campbell/Lourence Ilagan

[20] Andrew Gilding v Christian Kist/Luke Littler

[5] Gerwyn Price v Connor Scutt/Krzysztof Kciuk

[28] Brendan Dolan v Mickey Mansell/Xiaochen Zong

[12] Dirk van Duijvenbode v Keegan Brown/Boris Krcmar

[21] Gary Anderson v Simon Whitlock/Paolo Nebrida

-

[2] Michael van Gerwen v Keane Barry/Reynaldo Rivera

[31]Kim Huybrechts v Richard Veenstra/Ben Robb

[15] Dimitri Van den Bergh v Dylan Slevin/Florian Hempel

[18] Stephen Bunting v Ryan Joyce/Alex Spellman

[7] Danny Noppert v Scott Williams/Haruki Muramatsu

[26] Martin Schindler v Jermaine Wattimena/Fallon Sherrock

[10] Damon Heta v Martin Lukeman/Haupai Puha

[23] Josh Rock v Luke Woodhouse/Berry van Peer

-

[3] Luke Humphries v Lee Evans/Sandro Eric Sosing

[30] Callan Rydz v Ricardo Pietreczko/Mikuru Suzuki

[14] Joe Cullen v Jules van Dongen/Darren Penhall

[19] Ryan Searle v Ian White/Tomoya Goto

[6] Nathan Aspinall v Ricky Evans/Simon Adams

[27] Daryl Gurney v Steve Beaton/Wessel Nijman

[11] Dave Chisnall v Cameron Menzies/Rusty-Jake Rodriguez

[22] Gabriel Clemens v Gian van Veen/Man Lok Leung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties