Wordt de triple 20 groen op het WK Darts? PDC lijkt publiciteitsstunt uit te halen

De PDC heeft maandag met veel bombarie aangekondigd dat de triple 20 op het WK Darts een groene kleur krijgt. Toch lijkt het om een publiciteitsstunt te draaien. Wedkantoor Paddy Power is dit jaar de titelsponsor van het WK Darts en zij staan bekend om marketingstunts.

Volgens de PDC zijn de dartborden geproduceerd door Winmau, de officiële bordenleverancier van de PDC. De bond zegt dat Michael Smith, Michael van Gerwen en Fallon Sherrock maandagavond bij de WK-promo de kans krijgen om alvast te wennen aan het innovatieve dartbord.

Als reden voor de wijziging wordt aangegeven dat onderzoek heeft aangetoond dat de kleur groen zich in het midden van ons visuele spectrum bevindt, terwijl rood en blauw zich aan beide uiteinden van de schaal bevinden, waardoor ze moeilijker te zien zijn. Dat betekent niet alleen dat groen de kleur is die we nauwkeuriger waarnemen, maar ook dat het zorgt voor verbeterde precisie.

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de triple 20 op het WK Darts daadwerkelijk een groene kleur krijgt. De actie van Paddy Power is in ieder geval geslaagd. Op social media wordt de aankondiging veelvuldig gedeeld en ook andere media hebben de publiciteitsstunt overgenomen.

Lees meer over:
PDC WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties