Bracket voor WK Darts 2024 bekend: Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode mogen borst natmaken

De loting voor het WK Darts wordt pas later op de maandag verricht, maar nu is wel al bekend waar de top-32 geplaatste spelers in het toernooischema terechtkomen. Zij stromen het toernooi vanaf de tweede ronde in.

Michael Smith voert de plaatsingslijst aan op het WK Darts. Sinds 'Bullyboy' begin dit jaar de wereldtitel veroverde, staat Smith eerste op de wereldranglijst. Hij heeft onder meer Ross Smith, Chris Dobey, Rob Cross en Jonny Clayton in zijn gedeelte van de loting.

Qua namen is het tweede kwart het meest interessant. In de derde ronde zouden Peter Wright en Raymond van Barneveld elkaar kunnen tegenkomen. Hetzelfde geldt ook voor Dirk van Duijvenbode en Gary Anderson. Bovendien zitten elfvoudig major-winnaar James Wade en oud-wereldkampioen Gerwyn Price ook nog eens in dit kwart.

Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen is de hoogst geklasseerde speler in de derde sectie. Van Gerwen kan mogelijk Kim Huybrechts treffen in de derde ronde. Verder zitten Dimitri van den Bergh en Danny Noppert ook in dit gedeelte van het toernooischema.

Luke Humphries, na drie major-titels in het najaar de topfavoriet voor de wereldtitel, zit ook in de onderste helft van het schema. Humphries krijgt in zijn kwart concurrentie van onder meer Joe Cullen, Ryan Searle, Nathan Aspinall en Dave Chisnall.

Bracket voor WK Darts 2024

[1] Michael Smith

[32] Madars Razma

[16] Ross Smith

[17] Chris Dobey

[8] Rob Cross

[25] Jose de Sousa

[9] Jonny Clayton

[24] Krzysztof Ratajski

-

[4] Peter Wright

[29] Raymond van Barneveld

[13] James Wade

[20] Andrew Gilding

[5] Gerwyn Price

[28] Brendan Dolan

[12] Dirk van Duijvenbode

[21] Gary Anderson

-

[2] Michael van Gerwen

[31]Kim Huybrechts

[15] Dimitri Van den Bergh

[18] Stephen Bunting

[7] Danny Noppert

[26] Martin Schindler

[10] Damon Heta

[23] Josh Rock

-

[3] Luke Humphries

[30] Callan Rydz

[14] Joe Cullen

[19] Ryan Searle

[6] Nathan Aspinall

[27] Daryl Gurney

[11] Dave Chisnall

[22] Gabriel Clemens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties