Luke Humphries noemt zichzelf beste darter ter wereld na titel: ''Heb Michael van Gerwen nu verslagen in een finale''

Luke Humphries wist zondagavond de titel te veroveren op de Players Championship Finals. 'Cool hand Luke' stond in de eindstrijd tegen Michael van Gerwen 5-9 achter, maar zegevierde vervolgens met 11-9 na zes gewonnen legs op rij.

Het is voor Humphries zijn derde major-titel in een tijdbestek van slechts zeven weken. Eerder dit najaar had de 28-jarige Engelsman ook al de eindzege veroverd op de World Grand Prix en Grand Slam of Darts.

''Om hier nu te staan met mijn derde major-titel... Ik kan mijn gevoel niet in woorden beschrijven. Ik had er nooit van gedroomd om er één te winnen, laat staan drie majors'', reageerde Humphries na afloop.

De nieuwe nummer drie van de wereld vond het vooral prachtig dat hij uitgerekend Michael van Gerwen had verslagen in de finale. ''Ik had het mooi gevonden om ooit van Phil Taylor te hebben gewonnen in een finale, maar die kans heb ik helaas niet gekregen. De volgende op het lijstje was Michael van Gerwen, de beste speler van onze generatie. Hem verslaan in een finale is waar ik altijd van heb gedroomd. Zeven of acht jaar geleden zag ik deze man op het hoogtepunt van zijn carrière, hij won alles en gooide 110 gemiddeldes voor de lol.

Al enkele weken wordt er gediscussieerd over of Humphries nu de beste darter ter wereld is. Van Gerwen mengde zich zaterdag in het debat door te stellen dat hij nooit zou toegeven dat Humphries de beste zou zijn. 'Cool Hand Luke' moest eerst maar eens van Van Gerwen zien te winnen, vond de drievoudig wereldkampioen.

En dat is nu dus gelukt. ''Om hem te verslaan in een finale... Ik denk dat deze titel het meest voor me betekent. Het betekent dat ik de beste speler ter wereld ben. Hij zei dat ik hem moest verslaan in een finale en dat heb ik gedaan!''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties