Michael van Gerwen treurt na nederlaag in finale: ''Dit mag ik gewoon niet verliezen''

Michael van Gerwen kwam zondagavond tekort om de Players Championship Finals voor een achtste keer in zijn carrière te winnen. 'Mighty Mike' moest zijn meerdere erkennen in Luke Humphries.

Van Gerwen leek nochtans op de titel af te koersen in Minehead. Mede dankzij een negendarter pakte de 34-jarige Vlijmenaar een 9-5 voorsprong. Daarna viel Van Gerwen echter stil, en pakte Humphries zes legs op rij om de finale met 11-9 te winnen.

''Ik heb mijn kansen gehad'', reageerde Van Gerwen realistisch na afloop. ''Als je 9-5 voor staat, dan mag ik dit gewoon niet verliezen. Zo simpel is het. Ik maakte het mezelf verschrikkelijk moeilijk. Als je dat doet tegen een speler in vorm, dan kan je dat enkel jezelf kwalijk nemen.''

Toch kon Van Gerwen het nog opbrengen om complimenten uit te delen aan Humphries. ''Hij speelde goed aan het einde. Luke gaf niet op, mijn felicitaties aan hem. Hij heeft het gehele toernooi goed gespeeld en speelt met vertrouwen. Alles valt zijn kant op momenteel.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties