Chris Landman verslaat titelverdediger Neil Duff op Lakeside

Chris Landman heeft voor een verrassing gezorgd op Lakeside door titelverdediger Neil Duff uit het toernooi te knikkeren. Na een thriller kreeg hij Duff in een beslissende leg op de knieën.

Landman ging voortvarend van start. Dankzij een 15-darter snoepte hij de eerste set van Duff af. Set twee ging echter met 3-2 naar de Noord-Ier, alvorens Landman de derde set wist te pakken na een fraaie 11-darter.

Echter kon Landman opnieuw niet lang genieten van de voorsprong. Set vier ging met 3-1 naar Duff, die vervolgens ook de vijfde set met 3-1 naar zich toetrok nadat Landman heel veel pijlen op dubbel 4 miste. Met een 15-darter dwong 'The Countryman' echter een beslissende set af.

In de beslissende set had Duff het voordeel dat hij de oneven legs mocht beginnen en de eerste vier legs gingen ook met de darts mee. Een vijfde leg in de zevende set moest bepalen welke speler zou doorgaan naar de halve finales.

Duff begon scorend iets beter aan de laatste set en hij stond na twaalf pijlen op 42. Echter liet hij vervolgens zijn twee matchdarts onbenut. Ondertussen stond Landman op 69 te wachten en via triple 19 en dubbel 6 zorgde hij voor de uitschakeling van Duff.

Bij de vrouwen wist Beau Greaves zeer eenvoudig de laatste vier te bereiken. De 19-jarige dameswereldkampioene stond tegen Paula Murphy geen leg af en won haar sets met tweemaal 3-0. Het niveauverschil was immens; 88 tegenover 63 gemiddeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties