Jelle Klaasen zorgt voor Nederlandse halve finale op Lakeside na overtuigende overwinning

Jelle Klaasen heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finale op Lakeside in Frimley Green. 'The Cobra' was bij de laatste acht met 4-1 in sets te sterk voor Danny Lauby.

Daardoor zorgt Klaasen ervoor dat er sowieso een Nederlander komt te staan in de Lakeside-finale. Klaasen gaat het bij de laatste vier namelijk opnemen tegen landgenoot Chris Landman, die eerder titelverdediger Neil Duff had uitgeschakeld.

Nadat Klaasen de eerste twee legs aan Lauby moest afstaan, gingen de zes daaropvolgende legs allemaal naar de Lakeside-kampioen van 2006. Set drie ging met 3-2 naar Lauby, waardoor de spanning toch weer even terugkwam.

De vierde set ging daarna met 3-1 naar Klaasen, die nog maar één setje nodig had om de wedstrijd zijn kant op te trekken. Hij brak Lauby al in de tweede leg van de vijfde set en maakte het daarna knap af met een 11-darter voor de winst.

Lisa Ashton wist zich bij de dames te kwalificeren voor de laatste vier. De viervoudig wereldkampioene rekende af met Kirsty Hutchinson (2-1). Het kostte 'The Lancashire Rose' nog wel flink wat moeite om de wedstrijd daadwerkelijk binnen te halen. Ashton besliste de wedstrijd met een 34-darter via dubbel 1.

Lees meer over:
Jelle Klaasen Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties