Speelschema Lakeside 2023: Vier Nederlanders en topfavoriet Andy Baetens strijden zaterdag om finaleplek op WDF-wereldkampioenschap

We zijn alweer aanbeland bij de voorlaatste dag van het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside. Zaterdag staande halve finales uit het jongens-, dames- en herentoernooi op het programma in Frimley Green.

Liefst vier Nederlanders maken nog kans op een plek in de finale. Bradley van der Velden doet een gooi naar de wereldtitel bij de jongens. Hij treft zaterdagmiddag Mats Theobald in de halve finales. In de avond staan András Borbély en Adam Dee tegenover elkaar in de tweede halve finale.

Bij de dames zit Aileen de Graaf nog in het toernooi. Na zeges op Nicole Regnaud (2-1) en Lorraine Winstanley (2-0) neemt zij het op tegen viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton. Voor de Nederlandse speelster uit Bunschoten-Spakenburg kan het haar eerste Lakeside-finale worden, nadat ze eerder vijf keer in de kwartfinale en tweemaal in de halve finale strandde.

De andere halve finale bij de dames gaat tussen de huizenhoge topfavoriete Beau Greaves en Rhian O'Sullivan. Laatstgenoemde is zwaar de underdog, maar heeft deze week met twee gemiddeldes van boven de tachtig laten zien goed in vorm te zijn.

In het herentoernooi gaat Andy Baetens op zaterdagmiddag de strijd aan met Dennis Nilsson. Laatstgenoemde was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Alexander Merkx en Wesley Plaisier in de twee voorgaande rondes. Tegen topfavoriet Baetens zal Nilsson echter wederom een goede wedstrijd moeten gooien om kans te maken op een stunt.

Sowieso één Nederlander gaat de finale halen op Lakeside, want de tweede halve finale bij de mannen gaat tussen Chris Landman en Jelle Klaasen. Beide mannen overleefden al matchdarts tijdens dit toernooi. Landman ontsnapte in de kwartfinales aan een exit tegen titelverdediger Neil Duff, die twee matchdarts miste. Klaasen zag Dennie Olde Kalter twee matchdarts missen in de achtste finales. Daarna zegevierde 'The Cobra' vrij comfortabel met 4-1 tegen Danny Lauby Jr. om zich bij de laatste vier te scharen.

Live stream voor Lakeside

Het lukte de organisatie van Lakeside niet om een grote zender te strikken om het toernooi op de buis te brengen. Wel is het toernooi voor Nederlandse en Belgische fans te zien via een gratis live stream.

Via de kanalen van de WDF, Winmau en Tungsten Tales worden de live streams beschikbaar gesteld.

Verdeling prijzengeld op Lakeside

De totale prijzenpot voor de WDF Lakeside World Championship bevat 257.000 pond aan prijzengeld. Dat is een stuk minder dan in 2022, toen er nog 300.000 pond werd uitgekeerd.

De hoofdprijs voor de winnaar van het heren- en damestoernooi is wel gelijk gebleven. De winnaar bij de heren krijgt 50.000 pond aan prijzengeld mee naar huis. De winnares bij de vrouwen ontvangt een cheque van 25.000 pond.

Speelschema Lakeside 2023

Zaterdag 9 december

Middagsessie (vanaf 15:00 uur)

Halve finale

Mats Theobald v Bradley van der Velden (jongens)

Aileen de Graaf v Lisa Ashton (dames)

Andy Baetens v Dennis Nilsson (heren)

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

András Borbély v Adam Dee (jongens)

Beau Greaves v Rhian O'Sullivan (dames)

Chris Landman v Jelle Klaasen (heren)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties