Dennis Priestley doet opvallende bekentenis: ''Zonder alcohol had ik waarschijnlijk niets gewonnen''

Tweevoudig wereldkampioen Dennis Priestley denkt niet dat hij zijn successen had kunnen behalen zonder de hulp van alcohol. Die opvallende bekentenis doet hij in gesprek met OLBG.

Priestley was één van de beste spelers ter wereld in de jaren 90. Hij werd in 1991 wereldkampioen op Lakeside door Eric Bristow met 6-0 te verslaan in de finale. In 1994 speelde 'The Menace' in de allereerste finale van het PDC-WK. Toen versloeg hij Phil Taylor met 6-1.

Het nuttigen van alcohol hielp Priestley om zijn zenuwen de baas te zijn. ''Zonder alcohol had ik waarschijnlijk niets gewonnen in de sport. Je moet gewoon precies weten hoeveel je nodig hebt om je zenuwen de baas te blijven'', zo stelt de inmiddels 73-jarige Engelsman.

"Toen ik mijn eerste wereldkampioenschap won, had ik waarschijnlijk drie of vier flesjes Holsten Pils op tijdens de voorbereiding. Het zorgt ervoor dat je kalmer op het podium staat.''

Volgens Priestley zijn er nauwelijks spelers die niet drinken voorafgaand aan een wedstrijd. ''Spelers zullen zeker drinken voor de wedstrijden, zelfs bij het WK Darts. Er zijn er niet veel die het podium opgaan zonder iets te drinken voor ze spelen. Als je een handvol spelers kunt opnoemen die dit jaar geen druppel alcohol hebben gedronken voor hun wedstrijden, dan zal ik daarvan versteld staan.''

Lees meer over:
PDC Dennis Priestley

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties