De Vreede plaatst zich in drie sets voor tweede ronde op Lakeside

Ryan de Vreede heeft de tweede ronde gehaald bij het WDF-WK op Lakeside. 'Pacman' boekte in de eerste ronde een 2-1 overwinning op Francesco Raschini.

De Hagenaar ontsnapte in de eerste set aan een achterstand. De Vreede liet eerst zelf twee setpijlen onbenut, waarna Raschini vanaf 60 voor de set kon gooien. De Italiaan gooide zich echter dood door zijn eerste pijl in de triple 20 te gooien. Via dubbel 10 ging de set daarna alsnog naar de Nederlander.

Set twee ging wel naar Raschini, die achtereenvolgens 74 en 71 wist uit te gooien in deze set. Raschini verzuimde daarna om de voorsprong te pakken in derde set, wat De Vreede wel lukte via tops.

De Vreede gooide vervolgens een 15-darter voor een 2-0 voorsprong in de beslissende set. Met een 136 finish zorgde hij vervolgens voor een fraai einde van de wedstrijd. De Vreede speelt dinsdagavond in de tweede ronde tegen Jules van Dongen.

Eerder op de zondag wisten ook Ian Jones en John Desreumaux de tweede ronde te bereiken van het herentoernooi. Zij wonnen van respectievelijk David Cameron (2-1) en Donovan Lottering (2-0). In het damestoernooi zegevierde Tori Kewish ten koste van Lorraine Hyde (2-0).