Geweldig weekend voor het Belgische darten: Mike De Decker wint World Grand Prix en 13-jarig talent wint World Masters

Het was een geweldig weekend voor het Belgische darten. Zondagavond bekroonde Mike De Decker een prachtig toernooi met de eindzege op de World Grand Prix. In de finale was hij met 6-4 te sterk voor Luke Humphries. Maar niet alleen De Decker was succesvol, bij de jeugd zorgde immers ook de amper 13-jarige Lex Paeshuyse voor een geweldige prestatie.

Voor De Decker was het de week van de definitieve doorbraak aan de top. De 28-jarige Belg, die vroeger vooral gekend stond als een uitstekende speler op de vloer, toonde nu ook op het podium zijn enorme talent. De Decker is door zijn eindzege inmiddels opgeklommen naar de 25e plaats op de wereldranglijst.

Mike De Decker pronkt met zijn World Grand Prix-trofee

Maar er viel dus nog meer succes te rapen voor België. Paeshuyse won immers de Winmau World Masters bij de jeugd. In de finale van dit prestigieuze WDF-toernooi versloeg het Belgische toptalent de Engelsman Mason Teese met 6-1. Paeshuyse maakte bijzonder veel indruk in die finale en sloot af met een gemiddelde van 88. Voor zijn zege kreeg hij een cheque ter waarde van 800 euro. Paeshuyse treedt met zijn zege in de voetsporen van Luke Littler, die het toernooi twee jaar geleden won.

Naast zijn titel op de Winmau World Masters wist Paeshuyse zich via het kwalificatietoernooi ook de te plaatsen voor het komende jeugd-WK bij de WDF. Dat vindt van 29 november tot en met 8 december plaats in de iconische Lakeside Country Club in Frimley Green.

Overigens was niet alleen Paeshuyse succesvol langs Belgische zijde, ook Jentl Fransen wist zich te plaatsen voor het jeugd-WK bij de meisjes.