Greaves ontevreden over WDF: "Ze blinken uit in onzekerheid"

Beau Greaves won afgelopen weekend de tweede editie van de Women's World Matchplay. In de finale versloeg ze Mikuru Suzuki met 6-1.

Greaves is bij de World Darts Federation (WDF) ook nog steeds regerend wereldkampioen bij de dames. "Maar er is zoveel onzekerheid binnen die bond. Het is onduidelijk of toernooien zullen doorgaan en of ze op televisie worden uitgezonden. Je kan moeilijk een planning opmaken als je niet eens weet of en wanneer bepaalde toernooien zullen plaatsvinden. Het is dan ook heel moeilijk om je te blijven binden aan zo'n bond. De blinken uit in onzekerheid'', zegt Greaves.

"Daarom is het zo belangrijk dat de PDC ons extra mogelijkheden biedt met de Women's Series en de Women's World Matchplay", vervolgt de 19-jarige Engelse. "Hopelijk doen er in de toekomst nog meer dames mee aan die toernooien."

Ondanks werd bekendgemaakt dat de WDF World Masters dit jaar niet doorgaat en pas in 2024 terugkeert op de kalender. Het WDF-wereldkampioenschap werd eerder ook al uitgesteld van april 2023 naar december 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties