Van der Voort heeft advies voor Wright: ''Hij moet nu één setje pijlen kiezen en daar veel mee trainen''

Peter Wright kon ook op de World Matchplay niet imponeren. De Schot, die een zeer teleurstellend seizoen doormaakt, werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Ryan Searle.

Daardoor verloor Wright veel prijzengeld op de wereldranglijst, aangezien 'Snakebite' twee jaar geleden de titel pakte in Blackpool. Die prestatie moest de oud-wereldkampioen dit jaar verdedigen.

Wright is inmiddels afgezakt naar de derde plek op de wereldranglijst en later dit jaar dreigt zelfs een val uit de top-10 van de PDC Order of Merit. Collega-darter Vincent van der Voort ziet Wright ook worstelen met zijn vorm.

"Doordat hij zo vaak wisselt van materiaal, weet hij het nu helemaal niet meer. Hij kan nergens meer op terugvallen. Het wil niet meer, de pijlen vliegen niet goed. Hij kan niet meer op zichzelf vertrouwen, en dat is het ergste wat er is'', zegt 'The Dutch Destroyer' in gesprek met de NOS.

Van der Voort heeft een advies voor Wright om te proberen het tij te keren. ''Hij kan proberen wat hij wil, maar hij moet nu één setje pijlen kiezen en daar veel mee trainen om vertrouwen op te doen'', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties