Hedman hoopt op samenwerking tussen bonden WDF en PDC

Deta Hedman debuteerde in december op het WK Darts van de PDC, maar door het ontbreken van een damestour zal haar toekomst niet bij deze bond liggen.

Die ligt waarschijnlijk bij de WDF, die de rol als toonaangevende bond voor amateurdarters heeft overgenomen van de BDO. Zo werd onlangs een nieuwe editie van de World Masters aangekondigd en is de WDF bezig met het opzetten van een nieuw wereldkampioenschap.

''Er worden zo'n tachtig toernooien wereldwijd gespeeld waarbij rankingpunten zijn te verdienen. Je krijgt een reguliere ranking en een regionale ranking voor het WDF-WK. Daardoor krijg je wellicht meer buitenlandse daters op het wereldkampioenschap dan op het BDO-WK, wat toch meer was toegespitst op Britse darters. Nu is het meer open voor iedereen, wat ook eerlijker is'', zegt Hedman in een interview met Tungsten Tales.

De Engelse hoopt dat de WDF en de PDC op termijn gaan samenwerken. ''Dat zou erg goed zijn. Het zou beter zijn als alle bonden, ook UKDA en MAD, met elkaar samenwerken. Dan heb je meer keuzes waaruit je als speler kan kiezen. Iedereen vist immers uit dezelfde vijver.''

Lees meer over:
Deta Hedman WDF

Plaats reactie

666

0 reacties