Thornton klaar voor Q-School: 'Iedereen al een keer verslagen en dat kan ik opnieuw'

Robert Thornton is één van de vele namen die in februari meedoet aan de Q-School. The Thorn verloor na afgelopen seizoen zijn PDC Tour Card.

De Schot was sinds 2011 in het bezit van een PDC Tour Card en wist in die periode twee majors (UK Open en World Grand Prix) te winnen. Thornton mocht zelfs ook drie jaar meedoen aan de Premier League Darts (2013, 2014 en 2016), maar daarna ging het bergafwaarts met zijn carrière.

Vanaf 2018 wist Thornton zich niet meer te plaatsen voor grote toernooien als de World Matchplay en World Grand Prix en in 2020 kwalificeerde hij zich ook niet meer voor het WK Darts, waardoor The Thorn zijn Tour Card kwijtraakte.

Thornton is nu vastbesloten om op de Q-School direct zijn Tour Card terug te veroveren. ''Ik ben dagelijks zoveel mogelijk aan het trainen. Ik zal er klaar voor zijn'', zegt hij tegen Darts World.

''Uiteraard had ik liever niet in deze situatie gezeten, maar zo gaat het soms in de sport. Iedereen heeft hoogte- en dieptepunten, goede en slechte tijden. Het wordt enorm lastig op de Q-School, enkele grote namen als Raymond van Barneveld (weliswaar aan de Europese Q-School, red.) gaan ook proberen hun Tour Card terug te winnen. Maar dat maakt mij niet uit. Ik heb iedereen al wel een keer verslagen en ik weet dat ik dat opnieuw kan.''

De Schotse darter mocht in 2020 wel meedoen aan de World Cup of Darts en dat bleek een lichtpuntje voor hem. ''Daar liet ik zien dat ik nog steeds tot de beste spelers ter wereld behoor. Het is aan mij om dat te laten zien op de Q-School. Uiteraard heb je ook een beetje geluk nodig. Het enige wat je kunt doen is hard werken en laten zien wat ik in trainingen doe.''

Lees meer over:
PDC Robert Thornton

Plaats reactie

666

0 reacties