Acht Nederlanders en voormalig major-winnaar zijn PDC Tour Card kwijt

Liefst acht Nederlanders behoren tot de 33 spelers die na het afgelopen seizoen hun PDC Tour Card zijn kwijtgeraakt. Deze darters moeten naar Q-School als zij weer terug het PDC Pro Tour-circuit op willen.

Maik Kuivenhoven door zijn WK-plaatsing dichtbij het behouden van zijn Tour Card, maar kwam uiteindelijk één plaats tekort om in de top-64 van de wereldranglijst te blijven. Ook Niels Zonneveld wist ondanks deelname aan het WK Darts geen plek in de top-64 te bemachtigen. Vincent van der Meer, Geert Nentjes en Yordi Meeuwisse wisten voorafgaand aan het wereldkampioenschap al dat zij hun Tour Card gingen verliezen, terwijl Mike van Duivenbode halverwege het seizoen stopte met darten.

Jan Dekker en Benito van de Pas zijn na het afgelopen seizoen juist uit de top-64 van de PDC Order of Merit gevallen. Van de Pas wist in de beginjaren bij de Tour Card ijzersterke resultaten te boeken, met onder meer drie Pro Tour-titels en twee Euro Tour-finales. De afgelopen jaren gleed de Tilburger echter langzaam af op de wereldranglijst. Dekker viel uit de top-64 door het mislopen van het WK Darts.

Tot de spelers die hun Tour Card zijn kwijtgeraakt behoren ook Martin Schindler, Rowby-John Rodriguez, voormalig WK-halvefinalist Jamie Lewis en tweevoudig PDC major-winnaar Robert Thornton.

Tijdens de Europese en Britse Q-Schools in februari zijn in totaal 29 Tour Cards te verdelen. Via de Challenge Tour (David Evans en Ritchie Edhouse) en Development Tour (Keane Barry en Berry van Peer) zijn immers al vier Tour Cards uitgedeeld. Het aantal Tour Cards per Q-School hangt af van het aantal deelnemers.

Spelers die PDC Tour Card kwijt zijn na 2020-seizoen

Harry Ward

Maik Kuivenhoven

Martin Schindler

Jan Dekker

Benito van de Pas

Rowby-John Rodriguez

Simon Stevenson

Robert Thornton

Jamie Lewis

Niels Zonneveld

Scott Baker

Marko Kantele

Gavin Carlin

Joe Murnan

Geert Nentjes

Conan Whitehead

Richard North

Kirk Shepherd

Christian Bunse

Toni Alcinas

Reece Robinson

Matt Clark

John Michael

Carl Wilkinson

Adrian Gray

Vincent van der Meer

David Pallett

Yordi Meeuwisse

Jonathan Worsley

Nathan Derry

Barrie Bates

Mike van Duivenbode

Michael Barnard

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties