Ashdown blikt terug op WK-debuut als Master of Ceremonies: 'Mooiste dag uit mijn carrière'

Voor het eerst sinds de opstart in 1978 vindt er dit jaar geen BDO wereldkampioenschap plaats. Reden genoeg om met voormalig 'Master of Ceremonies' Richard Ashdown terug te blikken op zijn belevenissen in de legendarische Lakeside Country Club.

Ashdown kwam in 1994 als 15-jarige een eerste keer naar de Lakeside. "De openingswedstrijd op het WK ging toen tussen Roland Scholten en Sean Palfrey. Ik zat samen met mijn ouders vlakbij het podium en was meteen verliefd op de zaal en de sfeer daar", aldus Ashdown bij Inside the WDF podcast.

Wat later kwam hij in contact met Bobby George. "Bobby was meteen onder de indruk van mijn kennis over de sport en we hadden regelmatig contact via mail. In 2002 was ik opnieuw aanwezig als supporter toen hij me op de openingsdag aansprak. Hij was absoluut niet tevreden over het camerawerk en vroeg me of ik als spotter wou inspringen. Letterlijk van de ene dag op de andere ging ik dus van toeschouwer naar medewerker op het WK."

WK-debuut

"De jaren daarna deed ik ook wat presentatiewerk op exhibitiewedstrijden van Bobby", vervolgt 'Little Richard'. "En in 2014 vroeg de BDO me om de legendarische Martin Fitzmaurice op te volgen als 'Master of Ceremonies'. De maanden voor het BDO-WK 2014 kon ik wat ervaring opdoen bij de Winmau World Masters en Zuiderduin Masters. Maar het gevoel dat ik had toen ik het Lakeside-podium opstapte is met geen woorden te beschrijven. Het blijft nog steeds de allermooiste dag uit mijn carrière."

Lees meer over:
BDO Richard Ashdown

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties