"Het WK moet blijven waar het thuishoort" - Luke Humphries staat open voor spelen in Saoedi-Arabië, maar niet ten koste van Ally Pally

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft de afgelopen jaren zeer zichtbare stappen gezet om de bredere sportmarkt aan te trekken. Of darts de nieuwste sport wordt die in Saoedi-Arabië wordt georganiseerd, blijft een veelbesproken onderwerp onder fans en darters.

Tijdens zijn recente verblijf in Gliwice voor de Poland Darts Masters werd de nummer één van de wereld en regerend wereldkampioen darts, Luke Humphries, ondervraagd over de groeiende speculatie dat PDC voorzitter Barry Hearn er op zinspeelt om het WK naar Saoedi-Arabië te verhuizen. Eerder deed hij ook al de snookerwereld opschrikken met soortgelijke plannen.

"Saoedi-Arabië, ja het zou geweldig zijn om daar te spelen. Ik ben geen voorstander van het wereldkampioenschap naar daar te verhuien. Ik denk dat het wereldkampioenschap is waar het thuishoort en dat is Alexandra Palace, waar we allemaal willen spelen", reageerde Luke Humphries toen hem werd gevraagd naar de Saudische interesse om het wereldkampioenschap darts in de toekomst te houden.

"Dat is een van die dingen waarbij ik het gevoel heb dat je voorzichtig moet zijn, want de fans maken ons tot wat we zijn. Dus als je weggaat van Alexandra Palace en ergens anders heen gaat, kun je dat beetje van de fans wegnemen. Elk jaar als we naar het WK gaan, lijkt de 'fanbase' te groeien en je bent niets zonder de fans, dus ik zou het geweldig vinden als het WK in Alexandra Palace blijft."

Zoals gezegd is Humphries niet helemaal tegen het idee om dartsevenementen in Saoedi-Arabië te houden, alleen niet het WK darts. "Ik zou graag een evenement in Saoedi-Arabië zien, misschien een World Series-evenement of zoiets, want de sport groeit daar natuurlijk ook", stelt hij voor.

Het lijkt er echter op dat niet alle topdarters het met elkaar eens zijn, want eerder onthulde Michael van Gerwen dat hij de verhuizing zou verwelkomen. "Het zal geweldig zijn, denk ik", vertelde de drievoudig wereldkampioen aan Mail Online. "Ze willen sport groot maken in dat land. Je zag de grote bokswedstrijden daar, het voetbal daar. Voor mij maakt het niet uit waar ik speel. Ik zal meedoen aan wedstrijden en zo is het."

"Het WK moet blijven waar het thuishoort" - Luke Humphries staat open voor spelen in Saoedi-Arabië, maar niet ten koste van Ally Pally
'Ally Pally' is sinds 2008 de thuisbasis van het WK Darts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties