Michael van Gerwen en Luke Humphries pleiten voor toevoeging darts aan Olympische Spelen

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs vinden later deze zomer plaats. Nog altijd maakt darts geen onderdeel uit van het Olympische programma, maar wordt het ondertussen niet eens tijd om de sport toe te voegen aan een toekomstige editie van het grootste sportfestijn?

Tijdens de recente Poland Darts Masters werd Michael van Gerwen gevraagd naar de mogelijkheid. "Ik kan me voorstellen dat het gebeurt, want ik zie andere sporten die niet zo professioneel of niet zo groot zijn als wij. Maar het is niet aan mij. Het is aan het Olympisch Comité, Matchroom Sports en de PDC...", antwoordde de drievoudig wereldkampioen. "Het ligt buiten mijn bereik. Ik wou dat ik er invloed op kon uitoefenen, maar dat is helaas niet zo."

Als darts deel zou uitmaken van de huidige Olympische cyclus, dan zou regerend wereldkampioen en huidige nummer één van de wereld Luke Humphries een van de grote favorieten zijn om een gouden olympische medaille toe te voegen aan zijn groeiende palmares. "Ik denk echt dat het er moet komen om eerlijk te zijn," reageerde Humphries op de vraag tijdens de persconferentie op de Poland Darts Masters. "Op dit moment is het in het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk de op één of twee na populairste sport en het groeit en wordt groter in zoveel andere landen. Dus ja, het is waarschijnlijk de grootste sport die niet op de Olympische Spelen is en dat zou het waarschijnlijk wel moeten zijn."

Humphries en van Gerwen zijn niet de enige twee die ooit voor Olympisch goud willen strijden. Voormalig wereldkampioen Michael Smith liet eerder al weten dat hij graag zou zien dat de sport wordt toegevoegd aan een toekomstige Olympische Spelen. "Ja natuurlijk wil ik dat! Ik ben er vorig jaar meer over begonnen dat ik het er graag bij wil hebben," vertelde hij eerder aan Fox Sports. "Darts is niet zomaar een sport die je kunt oppakken en doen. Er is een snelwandelwedstrijd (op de Olympische Spelen). Iedereen kan lopen. Dat is iets wat iedereen kan doen. Ik kan 50 meter zwemmen in 70 seconden. Niet iedereen kan deze sport doen.

"We hebben meer bezoekers dan voetbal en voetbal zit op de Olympische Spelen. Onze bezoekersaantallen liggen daarboven - het zou veel geld opleveren voor het Olympisch Comité. Ik denk dat het een geweldige toevoeging zou zijn," vervolgde Smith. "Ik geloof echt dat het er moet komen. Als we blijven pushen en pushen, komt het er misschien. Er komen nu verschillende sporten bij en hopelijk komen we er ooit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties