Jarno Bottenberg maakt komende maand debuut op Lakeside: "Door vaderschap speel ik nu met meer zelfvertrouwen"

Jarno Bottenberg maakt dit jaar zijn debuut op het WDF-WK. De 22-jarige Nederlander neemt het in de openingsronde op tegen Jamie Lewis.

Bottenberg plaatste zich bijna een jaar geleden via het kwalificatietoernooi. "Dat kwam wel een beetje als een verrassing", opent de Fries tegenover Darts Actueel. "Ik heb eigenlijk amper WDF-toernooien gespeeld de voorbije jaren."

"Doordat ik op jonge leeftijd vader ben geworden kreeg dat even prioriteit. Dat is ook de reden waarom ik dit jaar nog niet naar Q-School ben gegaan, ik was er gewoon nog niet klaar voor. Het vaderschap geeft me wel veel vertrouwen, ik heb nu een extra reden om voor iets te spelen."

Bottenberg heeft ook nog geen ervaring op een groot podium. "Ik heb wel de Modus Super Series gespeeld, maar dat zal toch anders zijn dan op Lakeside. Ik kijk er alleszins ontzettend hard naar uit.

Tot slot kreeg Bottenberg ook nog enkele dilemma's voorgelegd. "Lakeside of UK Open? Dan kies ik toch voor Lakeside!" En als hij moest kiezen tussen een negendarter gooien en de wedstrijd verliezen of een 170-finish en de wedstrijd winnen? "Zeker de 170-finish en de wedstrijd winnen", laat Bottenberg er geen twijfel over bestaan.

Lees meer over:
PDC Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties