Jelle Klaasen moest op de rem trappen tegen snelle Danny Lauby: ''Als je gaat versnellen speel je je eigen spel niet meer''

Bijna achttien jaar na zijn eerste Lakeside-titel is Jelle Klaasen nog maar twee zeges verwijderd van een nieuwe wereldtitel op Lakeside. De winnaar van het toernooi in 2006 versloeg Danny Lauby met 4-1 in de kwartfinales.

''Het was enorm warm op het podium, maar ik ben blij dat ik gewonnen heb'', reageerde Klaasen na afloop. "Ik denk dat de eerste set een groot verschil maakte. Als hij zijn kansen had afgemaakt en de eerste set had gewonnen, dan was de wedstrijd misschien zijn kant op gegaan. Maar nu ging het mijn kant op."

Met Klaasen en Lauby stonden er twee vlotte spelers op het podium. Daarom was het voor 'The Cobra' soms moeilijk om ritme te vinden. "De eerste set was ik nog aan het uitzoeken hoe ik tegen hem moest spelen. Omdat hij zo snel is, moet je een manier vinden om zelf niet te snel te gaan gooien. Na de eerste set voelde ik me vrij comfortabel, maar scorend was het niet geweldig. Gelukkig gingen de dubbels niet niet slecht, dus ik ben blij.''

"De laatste jaren gooi ik iets langzamer", vervolgt Klaasen. "Het haalt je uit je eigen ritme en als je gaat versnellen speel je je eigen spel niet meer. Dus ik moest iets meer tijd nemen om gewoon mijn spel te spelen."

Met de overwinning op Lauby zorgde Klaasen voor een Nederlandse halve finale op Lakeside. Hij treft namelijk landgenoot Chris Landman, die titelverdediger Neil Duff wist uit te schakelen. "Dat is iets goeds voor het Nederlandse darts. Hij is een goede vriend van me en hij is zo'n geweldige kerel dus het wordt een zware wedstrijd. Hij is ook een snelle speler dus ik kijk uit naar die wedstrijd."

Lees meer over:
Jelle Klaasen Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties