Teleurstelling overheerst bij Lisa Ashton na halvefinaleplaats: ''Niet blij met hoe ik heb gespeeld''

Lisa Ashton heeft haar hoop op een vijfde wereldtitel levend gehouden. 'The Lancashire Rose' is door naar de halve finales op Lakeside na een 2-1 overwinning op de runner-up van vorig jaar, Kirsty Hutchinson.

Ashton wist zich te herpakken nadat ze de eerste set had verloren. Uiteindelijk had Ashton nog wel een 34-darter nodig om de overwinning over de streep te halen. ''Ik baal van de manier waarop ik gespeeld heb'', gaf de Engelse toe na afloop.

De viervoudig dameswereldkampioene blikte ook nog terug op de kolderieke laatste leg, waarin beide speelsters veel pijlen op dubbel 1 misten. ''Ik denk dat we allebei te hard ons best hebben gedaan. Want het was zo belangrijk, maar ik dacht gewoon 'oh alsjeblieft, raak hem gewoon' en uiteindelijk deed ik dat. Dus ik ben blij dat ik door ben. Ik heb een tijdje niet gespeeld en ja, dat is te zien. Maar hopelijk gaat het nu beter. Ik moet zeker meer goede legs hebben, en het moet een stuk constanter worden.''

In de halve eindstrijd gaat Ashton het opnemen tegen Aileen de Graaf. Nu het format ook langer wordt, blijft Ashton vol vertrouwen. "Ik geef de voorkeur aan de langere formaten. In een wedstrijd over best of 3 sets kun je er niet echt in komen. In een langer format krijg je iets meer ruimte. Zelfs als je een slechte start hebt, kun je nog terugvechten."

Lees meer over:
Lakeside Lisa Ashton WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties