Nerveuze Andy Baetens voor het eerst halvefinalist op Lakeside: ''Deze keer gaan we er helemaal voor''

Hoewel Jonny Tata het hem lastig maakte, staat Andy Baetens voor het eerst in zijn carrière in de halve finales op Lakeside. Hij versloeg de Nieuw-Zeelander met 4-2 in sets dankzij een gemiddelde van 93.27.

"Ik speelde nu erg goed", zei de Belg na afloop van de wedstrijd. ''Jonny speelde ook erg goed. Ik denk dat het een goede wedstrijd was voor de toeschouwers om naar te kijken."

Baetens deed in de beginfase van de wedstrijd goede zaken door de eerste drie sets te winnen. Nadat Tata terugkwam tot 3-2, begon Baetens de druk te voelen zo moest hij toegeven na afloop.

"Ik voelde me nerveus. Jonny gooide op een gegeven moment veel 180-scores en zijn check-outs waren goed. Maar ik wist mijn zenuwen onder bedwang te houden en won de wedstrijd. Nu speel ik een halve finale, hier op het Lakeside podium. Drie keer ben ik hier geweest, twee keer was het een kwartfinale, deze keer gaan we er helemaal voor."

In de halve finale staat Baetens tegenover Dennis Nilsson, nadat de Zweed Wesley Plaisier uitschakelde met een gemiddelde van 97,44. "Hij is een hele goede speler, dus we zullen zien," zo blikt Baetens vooruit op het duel tegen Nilsson.

Lees meer over:
Lakeside WDF Andy Baetens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties