Mardle: 'Hoop dat eerste WDF-WK een groot succes wordt'

Begin volgend jaar organiseert de World Darts Federation (WDF) haar eerste WK in de Lakeside Country Club te Frimley Green. Darts-analist Wayne Mardle hoopt dat het een groot succes wordt.

De intussen verdwenen British Darts Organisation (BDO) organiseerde tot 2019 haar WK in de Lakeside Country Club. Nu neemt de WDF die rol over. "Het is goed dat de WDF is opgestaan om de rol van de BDO over te nemen. Ze doen hard hun best om iets goeds neer te zetten en ik hoop dat ze daarin slagen, er is immers een grote rol voor hen weggelegd in de amateurtak van de sport", aldus Mardle bij Weekly Dartscast.

Te dure tickets

Van 1 tot en met 9 januari wordt het eerste WDF-WK georganiseerd. "Als ik toch een puntje van kritiek mag geven, hun tickets zijn veel te duur. Het zijn niet de bekendste spelers die daar actief zijn en dan is het toch moeilijker om tickets te verkopen die zo duur zijn. Toch hoop ik dat de toeschouwers massaal opdagen en dat de spelers voor een volle zaal kunnen spelen."

"Het niveau mag dan minder hoog zijn dan in de PDC, toch mag je het niveau bij de WDF niet onderschatten", zegt Mardle. "Onder meer Wes Newton en Terry Jenkins, die allebei meerdere majorfinales haalden in de PDC, zijn er op het kwalificatietoernooi niet in geslaagd om ver te geraken, dat wil toch wel wat zeggen."

Lees meer over:
Wayne Mardle Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties