(VIDEO) Van der Voort gaat voor 21ste keer aan WK Darts meedoen: 'Het blijft het mooiste toernooi wat er is'

Vincent van der Voort behoort met zijn 45 jaar, op 18 december zelfs 46 jaar, zeker niet tot de oudste deelnemers op het WK Darts. Echter is de Dutch Destroyer wel één van de meest ervaren WK-deelnemers, want hij gaat alweer voor de 21ste keer meestrijden om de wereldtitel.

De darter uit Purmerend maakte in 2002 zijn debuut op Lakeside, waar Van der Voort in de eerste ronde verloor van Mensur Suljovic. Het spelen op een wereldkampioenschap blijft een bijzonder moment, zo zegt de drievoudig WK-kwartfinalist in een interview met Dartsnieuws.com.

''Het blijft altijd heel speciaal. Of het net zo speciaal is, dat denk ik niet maar het blijft altijd speciaal. Plaatsing is natuurlijk al mooi, het blijft het mooiste toernooi wat er is'', stelt Van der Voort.

Sinds 2008 is Van der Voort actief op het PDC-WK en in al die jaren verloor hij pas eenmaal zijn eerste wedstrijd op een wereldkampioenschap. Ook nu trekt de nummer 29 van de wereld met een goed gevoel richting Londen.

''Ik denk dat ik er goed voor sta, maar je kunt het nu alleen afleiden uit trainingen. Op dit moment voelt het goed, maar dat zegt nog niet zo veel. Ik moet pas de 21ste en dan moet het gebeuren. Tot die tijd ben ik gewoon heel druk bezig om daar zo goed mogelijk voor de dag te komen.''

Bij het laatste grote toernooi voorafgaand aan het WK Darts, de Players Championship Finals eind november in Minehead, kwam Van der Voort tot de laatste acht. Een resultaat waar hij tevreden mee kon zijn, maar dat was Fast Vinnie niet met zijn vertoonde spel.

''De kwartfinale is gewoon een goed resultaat, maar het spel vond ik niet zo. In ieder geval beter met een goed resultaat naar het WK als dat je natuurlijk de eerste ronde verliest. Op de Players Championship Finals heb ik niet heel goed gegooid. Het was gewoon heel hard werken en vond ook dat het iets te verkrampt ging allemaal. De laatste week juist heel veel bezig om alles wat soepeler te houden en aan m'n worp te werken en ik denk dat dat goed gaat.''

Niet ontevreden met loting

Van der Voort heeft als geplaatste speler een vrijstelling in de eerste ronde, en neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar uit het duel tussen Adam Hunt en Boris Krcmar.

''Het zijn allebei een beetje dezelfde spelers vind ik voor mijn gevoel'', zegt de Nederlander over zijn loting. ''Zeker niet te onderschatten, maar ook niet de moeilijkste die ik had kunnen loten. Ik heb door de jaren heen geleerd om niet meer naar namen en tegenstanders te kijken. Ik moet zelf goed zijn en alleen weten hoe mijn tegenstander speelt. Als ik dat weet, moet ik me daarop instellen en voor de rest moet ik zorgen dat ik zelf goed ben.''

Veel verder vooruit in het toernooi wil Van der Voort nog niet kijken. Hij zou in de derde ronde eventueel tegen James Wade kunnen uitkomen. Wade is in Alexandra Palace de nummer vier van de plaatsingslijst.

''Ik bekijk het ronde voor ronde. Heb ik altijd gedaan en ik ben niet in de positie om iemand te onderscahtten of heel ver vooruit te kijken. Mocht ik winnen, dan heb ik James Wade. We weten allemaal dat James Wade gewoon top vier van de wereld is, dus dat is gewoon een geweldig zware opgave maar ook niet onmogelijk.''

Wanneer Van der Voort tevreden is op het WK? ''Dat kan ik achteraf pas bepalen. Dat kan ook na een derde ronde verlies zijn, of tweede ronde verlies. Dat ik gewoon kan zeggen; oké ik kon er gewoon niks aan doen. Ik heb goed gespeeld, maar een ander was beter, dan kan ik het makkelijker een plek geven.''

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties